NEAMȚ: Tânăr prins cu 120 kilograme de pește fără acte (FOTO)

În cadrul unei acțiuni organizate pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului, polițiștii au constatat 5 infracțiuni.

În perioada 8 – 11 martie 2021, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț împreună cu cei ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au acționat în zona limitrofă a habitatelor piscicole naturale din județul Neamț, pentru combaterea braconajului piscicol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma activităților desfășurate, au fost constatate, în flagrant delict, 5 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 20 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 la Legea 61/1991 și una la O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, în valoare totală de 2.900 de lei și 15 pentru alte abateri.

Totodată, au fost confiscate 188,5 de kilograme de pește și indisponibilizate 2 plase de pescuit monofilament, în lungime totală de 40 de metri.

Valoarea totală a bunurilor confiscate este de aproximativ 2.000 de lei.

În acțiune au fost angrenați și reprezentați ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Cu titlu semnificativ:

La data de 11 martie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au depistat în trafic un tânăr de 23 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară pe DN 15 D, în localitatea Ruginoasa, cantitatea de 118,5 kilograme de pește viu, din specia crap, fără documente legale de provenienţă.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată la o unitate de profil spre valorificare.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de articolul 64 litera h) din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

PUBLICITATE