NEAMȚ: Tânăr din Piatra-Neamț, prins drogat la volan

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat, ieri, un tânăr din Piatra Neamț, aflat sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 27 octombrie, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamţ a depistat în trafic un tânăr, de 23 de ani, din Piatra-Neamţ, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Republicii, fiind sub influența substanţelor psihoactive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a indicat o valoare pozitivă pentru Cannabis.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a prezenței substanţelor psihoactive.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanţelor psihoactive.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț reiterează faptul că substanțele psihoactive influențează comportamentul conducătorului auto, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, acesta nemaiputând fi stăpân pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale.

De asemenea, conducătorul auto care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, de cele mai multe ori finalitatea fiind producerea unui accident rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave.

Legislația rutieră incriminează ’’conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe ’’ în articolul 336, alin. 2 din Codul Penal.

PUBLICITATE