NEAMȚ: Tânăr de 18 ani, condamnat la 10 ani de închisoare după crima din Piatra Șoimului

Un tânăr de 18 ani, care la începutul lunii mai 2019 a ucis un bărbat de 51 de ani, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Neamț la 10 ani de închisoare.

Condamnă inculpatul la pedeapsa de 10 (zece) ani închisoare şi 4 (patru) ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de omor…” – notează decizia instanței, dată ieri, 13 ianuarie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

El a fost obligat la plata unor daune morale, materiale și cheltuieli de judecată de 19.000 de lei şi 15.000 de euro. În plus, pentru cei doi minori trebuie să achite o prestaţie periodică lunară de câte 250 de lei până la data când fiecare dintre ei va deveni major.

Decizia Tribunalului Neamț nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Crima a avut loc pe 3 mai 2019, în jurul orei 23:00, în localitatea Poieni, comuna Piatra Șoimului.

Totul a pornit după ce tânărul de 18 ani, împreună cu bărbatul de 51 de ani au mers, împreună, la un bar din localitate pentru a consuma băuturi alcoolice.

Băiatul de 18 ani, din comuna Piatra Şoimului, ar fi petrecut toată ziua împreună cu vecinul lui, spun oamenii.

Aproape de miezul nopţii, amândoi ar fi mers la barul din sat pentru a mai cinsti un pahar, însă cum localul era închis, a început cearta, tânărul lovindu-l cu pumnii în zona feței pe bărbat.

Bărbatul a încercat să plece dar tânărul s-a dus și a luat o coadă de topor și a început să-l lovească, până l-a pus la pământ.

„Colegii mei, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au stabilit că în jurul orei 23:00, un tânăr de 18 ani, din Poieni, comuna Piatra Șoimului, ar fi lovit în zona capului un bărbat de 51 ani din aceeași localitate, până când acesta a decedat.

În urma acțiunii profesioniste a polițiștilor, sub îndrumarea procurorului de caz, tânărul bănuit de comiterea faptei a fost prins și reținut. Acesta a fost introdus în arestul IPJ Neamț.” – ne-a declarat, la acea dată, ag. șef adj. Robert Costan, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

PUBLICITATE