Neamț: Sute de preoți și credincioși au participat la Slujba de Înmormântare a preotului Vasile Adiaconiței

Sute de preoți, credincioși dar și persoane ce au dorit să aprindă o lumânare și să se roage pentru sufletul părintelui, au participat joi, 19 aprilie 2018, la Slujba de Înmormântare a preotului Vasile Adiaconiței, parohul bisericii din Țolici din județul Neamț. Slujba prohodirii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor și delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Peste 500 de credincioși s-au rugat împreună cu clericii pentru sufletul părintelui trecut la cele veșnice. Slujba înmormântării a fost săvârșită de către ierarh dimpreună cu un impresionant sobor de preoți și diaconi. Alături de Preasfințitul Părinte Calinic au mai slujit părintele protopop Nicolae Axentioi de la Protoieria Târgu-Neamț, părintele Valentin Tofan, protopopul de Piatra-Neamț dar și părintele Vasile Lăiu, protoiereul Protopopiatului Bârlad, județul Vaslui, dimpreună cu preoții din împrejurimi, colegi și prieteni ai părintelui Vasile Adiaconiței. Slujba prohodului a fost oficiată la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Târpești, județul Neamț.

După săvârșirea slujbei, părintele a fost purtat de către preoți spre mormânt și a fost  înhumat în cimitirul din curtea bisericii din Târpești.

Părintele Vasile Adiaconiței, parohul Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Țolici, comuna Petricani, județul Neamț, a trecut la cele veșnice în cursul serii de luni, 16 aprilie 2018 (vezi articolul – AICI).
Născut în comuna Belcești, județul Iași, a absolvit școala primară în satul natal și a urmat cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț între anii 1982-1987. A studiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. A fost hirotonit diacon în data de 1 iunie 1990 și preot pe 2 iunie 1990 de IPS Părinte Pimen. Din data de 1 martie 1994 până pe 15 aprilie 2018 a slujit la parohia misionară Țolici din comuna Petricani.

Mai multe puteți citi – AICI

sursa articol: mmb.ro
foto: Damian-Ioan Popa
PUBLICITATE