Neamț: Sute de lebede şi raţe sălbatice iernează din nou la Pângăraţi

La fel ca în anii trecuți, pe lacul de acumulare de la Pângăraţi, sute de lebede şi raţe sălbatice iernează, spre bucuria localnicilor şi a turiştilor care vin să le fotografieze şi chiar să le aducă mâncare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Lebedele și rațele sălbatice vin din zona nordică și în migrația lor către zonele cu climă caldă au găsit un mediu propice pe lacul de la Pângărați.

Vremea blândă, pe de o parte, dar și hrana pe care o găsesc din abundență în lac, au determinat aceste păsări să nu își continue migrația și să ierneze aici.

Astfel, de la un an la altul, numărul lebedelor și rațelor a crescut spre bucuria turiștilor care opresc pe malul lacului pentru a le fotografia. Nu de puţine ori turiștii şi localnicii au adus saci cu boabe de porumb pentru a le suplimenta hrana în zilele geroase.

Lacul Pângărați este situat la 15 kilometri de Piatra-Neamț spre Bicaz. S-a format în anul 1964 pe cursul superior al râului Bistrița și este primul lac de baraj amplasat în aval de hidrocentrala Dimitrie Leonida de la Stejaru.  – notează radioiasi.ro

PUBLICITATE