Neamț – surprinși în timp ce conduceau sub influența băuturilor alcoolice


În seara zilei de 05.09.2016, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au acționat pe raza de competență, iar pe DN 15 în comuna Zăneşti, au identificat în trafic un bărbat de 48 de ani, din localitate în timp ce conducea o autoutilitară fiind sub influența alcoolului. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul testării a indicat o valoarea de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ziua de 05.09.2016, ora 08.30, un echipaj de poliției rutieră a oprit în trafic, pe str. Petru Movilă, o autoutilitară condusă de un bărbat de 58 de ani, din Piatra Neamț. În urma testării cu aparatul etilotest a reieșit faptul că acesta se afla sub influenţa alcoolului.

Un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului a fost depistat în seara zilei de 02.09.2016, de polițiștii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Gârcina. Acesta a fost oprit în trafic, pe DJ 156A, în timp ce conducea un moped înregistrat în comuna Negreşti. Cu ocazia depistării, s-a stabilit faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, motiv pentru care acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere cele constatate, toți conducătorii auto au fost conduși la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, cea mai mare valoare a testării cu aparatul etilotest fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, pedeapsa prevăzută pentru această faptă fiind de la 1 la 5 ani de închisoare sau amendă. – notează un comunicat IPJ Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE