NEAMȚ: Suceava are cel mai bun spital din țară. La Neamț avem fantezii

În timp ce la Neamț suntem asaltați de clipuri care mai de care mai fanteziste cu ceea ce se presupune că se va face (dar nimeni nu știe când), în județul vecin, Spitalul Județean Suceava, aflat în subordinea Consiliului Județean Suceava, condus de liberalul Gheorghe Flutur, a primit cel mai mare calificativ dintre toate spitalele județene din țară de la Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate – 96,35%.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acest lucru se datorează, în mare parte, investițiilor făcute în ultimii ani de Consiliul Județean Suceava din fonduri europene și din bugetul propriu.

Povestea clipului fantezist aruncat pe piață de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a stârnit deja comentarii de tot felul pe Facebook, dovadă că populația nu mai crede în promisiuni care mai de care mai „colorate”, făcute de conducerea CJ Neamț, care nu este în stare sa plombeze trei gropi pe drumul spre Izvoare (vezi articolul AICI).

Deși președintele CJ Suceava este liberal iar guvernul PSD nu a fost foarte darnic cu administrațiile liberale, a reușit să ducă în topul național Spitalul Județean Suceava.

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a desfășurat o acțiune de verificare, în două etape, la Spitalul Județean Suceava.

Astfel, s-a primit o acreditare care este valabilă cinci ani și se referă la indicatorii stabiliți de această autoritate și sunt 11 capitole, cu note și punctaje pentru fiecare în parte.

În această etapă din cele 147 de spitale verificate, doar 23 îndeplinesc standardele în prezent și doar 4 au primit acrediatare de top.

Spitalul Județean Suceava a primit o notă foarte bună, în procente 96,35%. Potrivit ANMCS, nivelul 2 au mai obținut Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”, care a avut 93,01 puncte, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, cu 81,98 de puncte, Clinica „Med Life” SA București, cu 82,67 de puncte, Clinica „Sanovil” SRL (Bistrița Năsăud), cu 88,83 de puncte, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Euclid” SRL (Bihor), cu 88,83 de puncte. – notează informatiata.ro

PUBLICITATE