NEAMȚ: Spitalul Județean, în atenția pacienților și aparținătorilor

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț aduce în atenția pacienților, dar și aparținătorilor modul prin care aceștia pot sta în contact pe perioada spitalizării.

Încă de la începutul pandemiei, echipa medicală s-a asigurat că oferă cele mai bune îngrijiri pacienților, iar în cazul în care aceștia nu au dispus de telefoane mobile sau starea de sănătate nu le-a permis să efectueze convorbiri telefonice – asistenții medicalii și medicii au oferit informațiile necesare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, este important de știut faptul că, la internare, pacienții au obligația de a oferi cadrelor medicale datele personale și, de asemenea, au posibilitatea să lase date de contact ale rudelor.

Dacă pacienții își dau acordul ca date despre starea lor de sănătate să fie transmise aparținătorilor pe care i-au nominalizat, atunci cadrele medicale răspund prompt solicitărilor.

Este important de reținut și faptul că, în unele cazuri, asistenții care preiau solicitările venite din partea aparținătorilor le pot oferi doar unele informații, caz în care este nevoie ca aparținătorii să aștepte să intre în contact direct cu medicul curant.

De asemenea, reamintim faptul că aparținătorii pot transmite pachete cu cele necesare pacienților internați prin intermediul angajaților din sistemul de pază, care le preiau și, ulterior, cadrele medicale le distribuie pe secții către beneficiari.

Facem un apel la înțelegere către cei care au pe cineva cunoscut internat ca fiind suspect. Până la confirmarea sau infirmarea infecției cu noul coronavirus, pacienții suspecți sunt internați în diferite pavilioane din spital, pentru că aceștia trebuie izolați singuri în saloane.

Abia după primirea rezultatului, care poate dura maxim 24 de ore, pacientul este transferat pe secția de specialitate pentru a fi tratat.

Și pe perioada staționării în saloanele de așteptare a rezultatelor, pacienții primesc tratamentul necesar pentru a avea o stare de sănătate cât mai bună.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a făcut toate demersurile pentru ca să fie utilizată la capacitate maximă testarea bolnavilor, astfel încât rezultatele să fie cunoscute în timpul cel mai scurt, iar pacienții să poată fi preluați într-un timp cât mai scurt grija specialiștilor.

Reamintim faptul că lista telefoanelor poate fi consultată pe site-ul instituției, la această adresă fiind disponibile și interioarele pentru fiecare secție – https://www.sjuneamt.ro/interioare…/interioare-spital.

PUBLICITATE