NEAMȚ: Șpăgi la angajare în spital. Cât costa un post

Procurorii nemțeni au efectuat două percheziţii (vezi articolul AICI), una fiind la Spitalul Roman, contabila spitalului fiind reţinută pentru că ar fi pretins şpăgi în schimbul obţinerii unor posturi.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, ieri, Parchetul a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului Neamţ, cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17 martie 2021 şi până la data de 15 aprilie 2021, a inculpatei C.M., pentru săvârşirea a patru infracţiuni de trafic de influenţă, prevăzute şi pedepsite de art. 291 alin. 1 Cod penal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din probele administrate până în acest moment, s-a reținut următoarea situație de fapt:

În perioada anilor 2019 – 2021, inculpata C.M. a pretins şi primit de la suspectele L.M.E., B.C.E. şi de la martorul L.M., sumele de 2.500 euro şi 11.000 lei, promiţând că îşi va trafica pretinsa influenţă asupra unor cadre medicale de decizie din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, fie pentru a obţine angajarea suspecţilor şi a martorului în posturi de asistenţi medicali, infirmieri sau îngrijitori în cadrul aceleiaşi unităţi medicale, fie pentru obţinerea unor acte medicale necesare întocmirii unor dosare de pensie.

„Dosarul penal este instrumentat cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul I.P.J Neamţ – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Brigăzii Operaţiuni Speciale Bacău si Serviciului Operaţiuni Speciale Neamţ.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.” – mai spun procurorii

PUBLICITATE