NEAMȚ: Sorina Pintea, ministrul Sănătății, prinsă cu minciuna de senatorul Eugen Țapu-Nazare

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, prinsă cu minciuna de senatorul nemțean Eugen Țapu-Nazare.

În urma protestelor de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, din luna februarie, senatorul Eugen Țapu-Nazare i-a adresat o interpelare ministrului Sănătății, prin care îi solicita trimiterea corpului de control al ministrului pentru a verifica situația reclamată de asistenții medicali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Întrebată de jurnaliști despre interpelarea senatorului Țapu, Sorina Pintea a preferat să mintă, spunând că a citit interpelarea și că aceasta nu este punctuală, pentru a ști exact unde să intervină.

Reacția senatorului a fost promptă, acesta făcând publică interpelarea, în care se prezintă în cel mai amănunțit detaliu problemele de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Redam, mai jos, reacția senatorului PNL Neamț – Eugen Țapu-Nazare:

Doamna ministru al sănătății o ia, ușor-ușor, pe urmele lui Dăncilă. Este total ruptă de realitatea din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, realitate pe care i-am prezentat-o în cel mai amănunțit mod, prin intermediul unei interpelări.

Doar că, surpriză! Pentru doamna ministru, interpelarea depusă de mine nu este foarte punctuală. Așa zice dumneaei.

Adică, faptul că pe secția ATI și nu doar acolo, lenjeria paturilor este distrusă, lipsesc substanțele de curățenie și soluțiile dezinfectante, pentru doamna ministru nu este foarte punctual.

Se pare că n-am fost foarte explicit și punctual nici când i-am spus în interpelare, că nu există brancardier pe secția ATI, iar normele de muncă sunt încălcate, existând pe terapie intensivă doar un asistent la 3 bolnavi.

Oare n-am fost prea punctual când v-am detaliat că mâncarea bolnavilor este transportată în găleți, prin curtea spitalului?

Nici când am precizat că există deficit de seringi, saci, pungi, măști, bonete, iar pe unele secții bolnavii vin, în continuare, cu medicamentele de acasă?

Nici aici n-am fost destul de punctual?

Doamnă ministru al sănătății, renunțați să mai mințiți! Nu vă face cinste!

Făceți-vă temele înainte de a vă prezenta în vizită la un spital județean, încercați să identificați problemele reale și nu cele povestite de cei care vă însoțesc prin vizitele de lucru.

Încă aștept un răspuns competent la înterpelarea pe care v-am adresat-o în urmă cu câteva săptămâni.

PUBLICITATE