NEAMȚ: Șofer pericol public! Beat „mangă” a lovit două mașini parcate

Un bărbat din Alexandru Cel Bun a urcat la volan cu o alcoolemie de peste 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate.

În seara de 4 aprilie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au intervenit la un accident rutier soldat cu pagube materiale, produs pe strada Mihai Viteazu din Piatra-Neamţ.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că în jurul orei 21:00, un bărbat de 64 de ani, din Alexandru Cel Bun, a condus un autoturism pe strada Mihai Viteazu, din direcţia Roman – Bicaz şi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând în coliziune cu două autoturisme parcate.

Poliţiştii au testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul acestuia indicând o valoare de peste 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În consecinţă, bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele său, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.