NEAMȚ: Șofer, pericol public! Beat, fără permis, fără asigurare, fără declarație…

La data de 3 aprilie, în jurul orei 01.30, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Urecheni au depistat în trafic un tânăr de 25 de ani, din Păstrăveni, în timp ce conducea un autoturism pe DC 19, în localitatea Rădeni.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar poliţa de asigurare RCA este expirată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, tânărul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, cu amendă de 500 de lei, și Legii nr. 132/2017, fiindu-i reținute plăcuțele cu numerele de înmatriculare, precum și certificatul de înmatriculare.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.

PUBLICITATE