NEAMȚ: Șofer beat, încătușat de polițiști! A rămas și fără permis pentru că a depășit viteza în timp ce fugea de Poliție

Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism ce se deplasa pe DN 12C, în localitatea Neagra.

Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat semnalului polițiștilor, s-a procedat la urmărirea sa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe parcursul deplasării autoturismul a fost înregistrat pe raza localității Tașca cu viteza de 119 km/h, fiind oprit la scurt timp.

Având în vedere faptul că după oprire conducătorul auto, un tânăr de 24 de ani, din județul Bacău, s-a manifestat agresiv verbal, acesta a fost imobilizat și încătușat de către polițiști.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate a alcoolemiei.

Pentru încălcarea normelor rutiere, persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 90 de zile.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

PUBLICITATE