NEAMȚ: Șofer beat, a încercat să fugă de polițiști dar s-a oprit într-o mașină

Un bărbat de 36 ani a fost prins de poliţişti după ce a provocat un accident rutier și a încercat să fugă. Acesta avea o alcoolemie de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La data de 1 februarie, în jurul orei 01.30, poliţiştii din cadrul  Poliţiei Târgu Neamţ au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe strada Mihail Sadoveanu, din Târgu Neamţ.

Conducătorul autoturismului, un bărbat de 36 ani, din Agapia, nu ar fi respectat indicaţiile poliţiştilor, care au plecat în urmărirea sa. Pe pe strada 1 Mai, într-o curbă, acesta a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a acroşat un autoturism parcat.

Imediat, au intervenit poliţiştii care au constatat că acesta nu suferise leziuni ce necesită îngrijiri medicale. De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, poliţiştii l-au condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală. – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț

PUBLICITATE