NEAMȚ: Slujbă de priveghere la mormântul părintelui Justin Pârvu (FOTO)

La Manastirea Petru Vodă au început slujbele de pomenire ale Părintelui Justin Pârvu, unul dintre cei mai mari duhovnici din zona Moldovei, care a trecut în neființă, în urmă cu 6 ani.

Zeci de pelerini din toată țara au călcat, aseară, pragul lăcașului de cult dintre munții nemțeni și au petrecut noaptea în acest loc sfânt, ctitorie a Părintelui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dacă aseară a fost slujba de priveghere, credincioşii sunt aşteptaţi, astăzi, la Mănăstirea Petru Vodă, pentru a lua parte la slujba de pomenire a părintelui Justin Pârvu, liturghia începând de la ora 9:30.

Părintele Justin Pârvu s-a născut în satul Petru Vodă în 10 februarie 1919 și a primit la botez numele Iosif.

A intrat, ca frate, la Mănăstirea Durău în anul 1936, iar în anul 1940 a fost tuns în monahism primind numele de Iustin. În anul 1941 a fost hirotonit preot. A participat ca preot militar în al doilea război mondial, apoi a fost întemnițat pe motive politice între anii 1948-1964.

Cei 12 ani închisoare i-a petrecut în închisorile de la Suceava, Văcărești, Jilava și Aiud. Înainte de a fi trimis la „reeducare” la Pitești, a fost trimis să muncească, deținut fiind, în mina de la Baia Sprie. Cea mai mare parte a pedepsei a executat-o în închisoarea din Aiud, perioadă care a fost și cea mai grea din cei 17 ani de detenție.

După perioada de detenție a viețuit la Mănăstirea Secu, până în 1975, când a plecat la Mănăstirea Bistrița din județul Neamț.

În toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Mănăstirii Petru Vodă, pe care a condus-o ca stareț până la trecerea sa la Domnul.

Părintele Arhimandrit Justin Pârvu, starețul Mănăstirii Petru Vodă din județul Neamț, a trecut la Domnul în seara zilei de 16 iunie 2013 la vârsta de 94 de ani.

PUBLICITATE