NEAMȚ: Sirenele nu mai sună, astăzi, în Neamț

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunțat că va amâna exercițiul lunar de verificare a alarmelor publice, din cauza examenului de Bacalaureat. 

În contextul desfăşurării unei probe a Bacalaureatului, pentru a nu crea disconfort în rândul elevilor şi profesorilor, în cursul zilei de astăzi nu vor fi verificate sirenele de alarmare publică. Suntem alături de toţi cei care parcurg “examenul maturităţii” şi replanificam organizarea exerciţiului de alarmare a populaţiei pentru miercuri, săptămâna viitoare”, a transmis IGSU.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Exerciţiul ar fi trebuit să aibă loc miercuri, între orele 10.00 şi 11.00, în întreaga ţară. Miercuri are loc, însă, proba obligatorie a profilului în cadrul sesiunii iunie-iulie a Examenului de Bacalaureat 2019.

Astfel, utilizarea sirenelor se va realiza doar în situaţii reale în care este necesară dispunerea de măsuri de autoprotecţie pentru populaţie.

Exerciţiul care are loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni a fost anulat şi luna trecută, din cauza inundaţiilor care se înregistrau la vremea respectivă.

PUBLICITATE