NEAMȚ: Silviu Lung va antrena portarii echipei CSM Ceahlăul Piatra-Neamț

Silviu Lung, fost jucător de fotbal, portar al echipelor Universitatea Craiova, Steaua București și al echipei naționale de fotbal a României, va antrena portarii echipei CSM Ceahlăul Piatra-Neamț, anunță reprezentanții clubului.

Având în vedere că eu am mai lucrat cu Ștefan Stoica, m-am trezit cu un telefon din partea lui cerându-mi să vin la Piatra Neamț să antrenez portarii echipei CSM Ceahlăul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Fostul antrenor cu portarii a plecat, din câte am înțeles în străinătate (n.n. – Alin Dincă a plecat în Iran la o echipă de primă divizie), și pentru că mereu mi-a făcut plăcere să lucrez cu Fane (n.n. – Ștefan Stoica) am venit cu inima deschisă și sper ca împreună să facem o treabă bună.

Este foarte bine că această echipă are ca obiectiv promovarea în Liga 2, pentru că un obiectiv important ține jucătorii în priză, se creează o emulație și eu sper ca la finalul campionatului să obținem această promovare.

Va fi foarte greu, dar toate lucrurile frumoase se obțin cu sacrificii”. – a declarat noul antrenor al portarilor pietreni.

Silviu Lung a debutat în Divizia A cu echipa Universitatea Craiova în anul 1974. A jucat timp de 14 sezoane la Universitatea, câștigând în acest timp două titluri de campioni al României cu echipa și cinci Cupe ale Romaniei.

În anul 1988 a fost transferat la Steaua București cu care a câștigat încă din primul sezon titlul de campioni al României și Cupa.

A jucat în finala Cupei Campionilor Europeni în anul 1989, dar Steaua a fost învinsă de către AC Milan cu scorul de 4-0.

Ulterior a jucat în străinătate, la echipa spaniolă Logroño.

A revenit la Universitatea Craiova în sezonul 1992/1993, retrăgându-se din activitatea de fotbalist în anul 1994.

Înalt de 1,94 m, s-a remarcat prin siguranța intervențiilor, curaj și inspirație, apărând cu brio buturile Universității Craiova în 182 de meciuri, ocupând în 1983 locul II în clasamentul celor mai buni jucători ai țării.

Silviu Lung a jucat într-un număr de 77 meciuri pentru Echipa Națională a României și a făcut parte din lotul României la Euro 1984 (Franța) și la Campionatul Mondial din 1990 (Italia).

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate. (Wikipedia)

PUBLICITATE