NEAMȚ – Sentințe în dosarul „Mită la Ambulanță”. Fostul director condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare

Scandalul de corupție din Serviciul Județean de Ambulanță Neamț a ajuns la un moment decisiv, cu condamnări importante pronunțate de Tribunalul Bacău.

Fostul director al Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, Dan Dorin Morenciu, a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acuzațiile aduse fostului director includ primirea de șpăgi în valoare de zeci de mii de euro pentru angajări în sistem.

Tribunalul Bacău a emis sentințe și pentru alte 15 persoane implicate în acest caz.

Reamintim că potrivit procurorilor DNA, în dosarul „Mită la Ambulanță” au fost trimise în judecată 16 persoane, încheindu-se acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru alte 13 persoane. 

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2-18 mai 2022, Serviciul de Ambulanță Județean Neamț a organizat un examen pentru ocuparea unor posturi, în care Morenciu, alături de alți intermediari, ar fi cerut și primit sume de bani de la candidați pentru a fi declarați admiși. Ulterior, a fost prins în flagrant în timp ce primea o sumă mare de bani. (VEZI ARTICOL AICI)

În cadrul aceleiași decizii, magistrații au emis sentințe și pentru intermediari (angajați) și candidați, majoritatea pedepselor fiind suspendate sub supraveghere, cu obligația de a presta muncă neremunerată în folosul comunității.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată prin apel.

Hotărârea instanței poate fi citită AICI

PUBLICITATE