NEAMȚ: Senatorul Țapu solicită demiterea minstrului de Finanțe, Eugen Teodorovici

Senatorul PNL Neamț, Eugen Țapu-Nazare, a depus o interpelare în care îi solicită premierului Viorica Dăncilă să-l demită pe ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, pentru ofense și jigniri aduse unor membri ai Parlamentului și pentru atitudine contrară intereselor României.

Senatorul Țapu taxează limbajul de maidan, mizerabil, sub orice limită a bunului simț și atacurile la persoană ale ministrului Teodorovici.

Stimată doamnă Prim-ministru,

Parlamentul României este simbolul democrației și reprezintă chintesența dezbaterilor, concretizate în legi. Dezbaterea presupune susținerea unor idei, cu argumente solide, bazate pe realitate, dar și bunul simț de a asculta opiniile contrare. Așa funcționează o comunitate civilizată și îmi place să cred că promovați aceste valori, în calitate de premier al României.

Numai că ce s-a întâmplat recent, cu atitudinea sfidătoare, de golan de cartier, a domnului Eugen Teodorovici, ministru de Finanțe în Cabinetul condus de dumneavoastră, depășește logica bunului simț și se abate grav de la conduita care ar trebui să ne reprezinte pe toți cei aleși și nu numai. Este grav, foarte grav că un ministru al Guvernului României folosește un limbaj de maidan, mizerabil, sub orice limită a bunului simț, că proferează atacuri la persoană suburbane, împotriva a doi colegi, care, la rândul lor reprezintă interesele a milioane de români în Parlamentul României și în cel European. De ce? Pentru că a fost întrebat, perfect legitim, al cui a fost interesul să ceară amânarea unor decizii privind lista neagră a paradisurilor fiscale boicotate de Uniunea Europeană. Pe cine a vrut să protejeze ministrul Teodorovici, punând în acest fel  România într-o situație extrem de delicată.

Doamnă Prim-Ministru,

Încă vă acord credit și consider că nu puteți fi de acord cu asemenea manifestări. Că nu confundați Parlamentul României cu o discotecă. Nu cu mult timp în urmă, un alt coleg al dumneavoastră, este vorba de domnul Florin Iordache, a plecat de la tribună cu degetele mijlocii ridicate. Încrederea românilor în această instituție a scăzut dramatic în ultimii ani, pentru că pe holuri întâlnim personaje ca ministrul Eugen Orlando Teodorovici. Știm că acest gen de atitudine este specifică PSD-ului. Sunteți prima care aveți datoria să sancționați asemenea derapaje, dacă militați pentru valori cum sunt bunul simț și responsabilitate, mai ales că de această dată, stimată doamnă, vorbim de un membru al Guvernului României condus de dumneavostră. Aveți această obligație morală, într-o perioadă în care România deține președinția Consiliului Europei.

De aceea, vă solicit de urgență demiterea ministrului de Finanțe. Luați această decizie imediat nu ca o reparație morală pentru cei doi colegi ai noștri, ci pentru milioanele de români stupefiați în fața unui asemenea comportament. Nu girați, din fotoliul de premier, asemenea comportamente care nu vă onorează și nici nu vă fac cinste, ca femeie în primul rând. Aș considera că, de fapt, dacă veți cere demisia lui Eugen Orlando Teodorovici, vă veți cere scuze românilor. În caz contrar, nu pot să trag altă concluzie decât aceea că sunteți de acord cu acest tip de comportament.

Vă rog să-mi comunicați decizia dumneavoastră în scris.

Vă mulțumesc.

Cu stimă,

Eugen Țapu Nazare

Senator PNL Neamț