NEAMȚ: Șeful CJ Neamț, reacție după ce județul Neamț a pierdut Cheile Bicazului în primă instanță

După ce în urmă cu două săptămâni, judecătorii prahoveni s-au pronunțat în favoare autorităţilor din Harghita privind disputa teritorială asupra zonei Cheile Bicazului (vezi articolul AICI) și după ce presa a scris, ieri, decizia instanței, abia astăzi președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a ieșit cu o reacție.

Reacția președintelui CJ Neamț:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Am luat act de hotărârea PROVIZORIE a Instanței din dosarul nr.1417/105/2011, ce privește stabilirea limitelor de hotar dintre teritoriul administrativ al orașului Gheorgheni și teritoriul administrativ al comunei Bicaz-Chei.

Vom aștepta motivarea acestei hotărâri care nu este definitivă, pentru a cunoaște considerentele care au stat la baza soluției Tribunalului Prahova și în termenul legal de 15 zile de la comunicare vom promova recurs împotriva ei.

La prima vedere, pare o neconcordanță în felul cum s-au apreciat limitele județelor, instanța apreciind ca fiind limita de județ drumul național DN12 Gheorgheni – Lacul Roșu, ținând cont de HG 540/2000, care reglementează categoriile funcționale ale drumurilor publice, și nu de Legea nr. 2 din 1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României.

Şi înainte de legea din 1968, dar şi după, hotarul este pe pârâul Cupaş, deasupra Cheilor Bicazului. Cheile sunt în totalitate ale județului Neamţ. Așa au fost și așa trebuie să rămână!

Vezi și NEAMȚ: Județul Neamț a pierdut Cheile Bicazului în primă instanță

PUBLICITATE