Neamț: Şef serviciu Hidroelectrica, trimis în judecată de DNA. Ar fi luat peste 700.000 de lei mită

Un fost şef de serviciu din cadrul Hidroelectrica Bistriţa a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru că ar fi luat peste 700.000 de lei mită de la doi oameni de afaceri pentru derularea unui contract.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului:

COMAȘTOC DUMITRU, la data faptei șef al Serviciului Dezvoltare din cadrul SC Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Bistrița, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Comaștoc Dumitru, în calitate de șef al Serviciului Dezvoltare din cadrul SC Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Bistrița, a pretins și primit de la doi oameni de afaceri (martori în cauză) suma de 732.564 lei, pentru a-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, concret, pentru a asigura derularea în bune condiții a unui contract pe care firma reprezentată de cei doi martori (oameni de afaceri) îl încheiase cu societatea menționată mai sus.
Banii au fost pretinși și primiți în perioada 2009 – 2011.
Întreaga sumă de bani a fost plătită de firma celor doi oameni de afaceri prin intermediul a 23 de ordine plată (aferente unui număr de opt facturi fiscale), ce atestau în mod nereal prestarea unor servicii de o societate controlată de inculpatul Comaștoc Dumitru.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. – mai notează comunicatul DNA

PUBLICITATE