NEAMȚ: Sediul alcoolicilor anonimi a fost sfințit

Sâmbătă, 22 februarie 2020, cu prilejul celebrării primului an de la înființarea grupului de alcoolici anonimi (AA) ”Renașterea” din Roman, au fost invitați membri ai grupurilor AA din zona Moldovei care și-au propus să lupte împotriva dependentei de alcool și să transmită mai departe acest mesaj.

Întâlnirea și cunoașterea con-fraților din grupul AA romașcan a coincis cu sfințirea unui spațiu destinat acestui tip de activități de către IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacăului  aflat în incinta Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Lucrările pentru amenajarea acestui centru au fost coordonate de Pr. Protosinghel Gabriel Roșu, profesor de spiritualitate în cadrul seminarului romașcan și cu sprijinul mai multor binefăcători, preoți și credincioși.

Părintele a mulțumit Înaltpreasfințitului Ioachim pentru binecuvântarea și sprijinul acordat implementării acestui proiect, prin care se realizează deja terapie specifică pentru un număr de 7 persoane, dar se vor realiza și activități cu caracter educativ și social în cadrul unei asociații a cărei nume este” Pantanassa”.

După binecuvântarea finală, IPS Ioachim a oferit distincții de vrednicie susținătorilor acestui proiect, apoi a reliefat în expunerea sa importanta voinței și a stăruinței în lupta cu acest tip de patimi, încurajând totodată persoanele care au decis să lupte pentru despătimire și fericire.

Lucrările ședinței de  grup AA au continuat pe parcursul întregii zile, temele de discuție gravitând în jurul a două mari virtuți creştine, smerenia și recunoștința.

(pr. Daniel-Ionel Marari)

PUBLICITATE
SURSĂArhiepiscopia Romanului și Bacăului