NEAMȚ: Se poate! Municipiul Roman a reziliat contractul cu ApaServ

Municipiul Roman a reziliat contractul cu ApaServ și a demarat procedurile pentru a trece la compania Apa Vital Iași. Decizia vine ca reacție la criza de apă care afectează romașcanii de aproximativ 6 luni.

Au trecut aproape șase luni de la debutul crizei de apă în municipiul Roman și, în ciuda eforturilor depuse de toate instituțiile abilitate, nu se întrevede nicio schimbare în bine și, mai ales, o garanție pe termen lung că se va putea asigura alimentarea continuă cu apă a orașului”. – a transmis primarul municipiului Roman, Lucian Micu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi, consilierii au votat rezilierea contractului cu ApaServ și demararea procedurilor pentru a trece la compania ApaVital Iași.

„Am făcut demersuri și în trecut pentru a trece la ApaVital Iași, însă acest lucru nu l-am putut face atât timp cât compania ApaServ nu a încălcat contractul și furniza apă continuu și constant în municipiu. Acum, compania încalcă principalul obiect de activitate, nefiind capabilă să alimenteze non stop orașul cu apă.” – a mai spus Lucian Micu.

Edilul municipiului Roman a prezentat și câteva argumente care au stat la baza deciziei de a trecere la ApaVital:

„- pentru că prețul serviciilor de apă și canal este printre cele mai scăzute din țară;
– pentru că managementul companiei ieșene este același de ani buni, nefiind făcute numiri pe criterii politice, ci pe competențe;
– pentru că au un call center (dispecerat modern) care funcționează non stop și prin intermediul căruia se pot reclama problemele de pe rețele, dar se acordă și consultanță asociațiilor de proprietari;
– încurajează contorizarea individuală;
– și, cel mai important aspect, compania ApaVital poate, în ciuda secetei, să asigure sursa de apă potabilă pentru municipiul Roman pe termen lung.”

În perioada următoare, administrația locală va demara proceduri de denunțare unilaterală a contractului cu ApaServ, de ieșire din ADI Aqua Neamț, după care vor adera la ARSACIS Iași și vor da în administrare rețelele, stația de captare Pildești-Simionești și stația de epurare către operatorul ApaVital.

„Vom respecta termenele impuse de lege și, în tot acest timp, ApaVital se va organiza pentru a prelua angajații de la Roman ai ApaServ, astfel încât activitatea de furnizare a apei potabile să fie asigurată non stop și să se poată interveni și în caz de avarii.

Printr-un management performant, ApaVital poate face și investiții în înlocuirea rețelelor care fac probleme periodic în municipiu.” – a mai transmis Lucian Micu

PUBLICITATE