NEAMȚ: Școala de șoferi gratuită pentru o tânără din Neamț, cu posibilități financiare reduse

O tânără din județul Neamț, cu posibilități financiare reduse, va face școala de șoferi gratuit.

45 de tineri proveniți din medii defavorizate vor fi sprijiniți pentru obținerea permisului de conducere. Tinerii sunt beneficiarii celei de-a patra ediții a programului Permis pentru viitor, iar numele lor au fost făcute publice de către Fundația Pentru Comunitate și MOL România

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Printre câștigători se află și o tânără din județul Neamț. Este vorba despre târgnemțeanca T. Georgiana.

Ca și în cazul edițiilor precedente, sprijinul se acordă tinerilor cu posibilități materiale reduse, pentru care deținerea permisului reprezintă o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, sau poate constitui un instrument benefic în îndeplinirea și extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor deja angajați.

Statisticile realizate în cadrul programului indică o creștere semnificativă a numărului celor care doresc să beneficieze de ajutor, de la 88 în cadrul ediției precedente, la 212 în cadrul actualei ediții. De asemenea, numărul județelor din care provin solicitările a crescut de la 17 la 28.

Prin majoritatea proiectelor depuse (196), tinerii au solicitat acoperirea costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, 13 tineri s-au înscris pentru categoria C/CE, doi pentru D/DE și unul pentru B adaptat.

Beneficiarii au fost selectați în urma jurizării proiectelor depuse, ținând cont de situația materială, de scrisoarea de motivație personală, de recomandările prezentate și de exactitatea datelor cuprinse în formularul de înscriere. În unele cazuri s-au realizat interviuri atât cu candidații cât și cu persoanele sau reprezentanții instituțiilor și organizațiilor care i-au recomandat pentru obținerea finanțării.

Beneficiarii acestei ediții a programului Permis pentru viitor sunt din județele Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și din capitală. Lista beneficiarilor se găsește pe site-urile www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

PUBLICITATE