Neamț: Scandal cu un șofer beat și care circula cu 162 km/h în localitate. Va fi cercetat și pentru ultraj

În ziua de 28 martie a.c., în jurul orei 18.20, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier a depistat pe DN 15, pe raza localității Mănoaia, un autoturismul care circula pe direcția Bacău-Piatra Neamț cu viteza de 162 km/h. Conducătorul acestui autoturismul nu a oprit la semnalele polițiștilor fiind oprit în localitatea Podoleni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din cauza faptului că șoferul, un bărbat de 37 de ani, din Podoleni, a refuzat să se legitimeze, se manifesta violent și emana halenă alcoolică, acesta a fost imobilizat, încătuşat şi transportat la UPU a SJU Piatra-Neamţ în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În sprijinul echipajului rutier a venit și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești, aflați în serviciul de patrulare intercomunală. Totodată, întrucât conducătorul auto a continuat să fie recalcitrant și să adreseze amenințări cu acte de violenta la adresa polițiștilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

În urma probelor recoltate ieri, s-a stabilt faptul că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul conduceriii autovehiculului pe drumurile publice, fapt pentru care este cercetat și pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 alin.1 din Codul Penal și sancționate cu închisoarea de la 1 an la 5 ani sau cu amendă.

Aducem în atenția publicului, că, în conformitate cu prevederile legale, respectiv procedurile interne, în situația în care o persoană refuză să se legitimeze, polițiștii au obligația de a conduce persoana la sediul instituției, în vederea stabilirii identității. În cazul nerespectării acestei dispoziții polițistul este îndreptățit să folosească forțele și mijloacele din dotare pentru realizarea măsurii de conducere.

PUBLICITATE