Neamț: Șase conducători auto, depistați sub influența alcoolului în acest weekend

În cadrul activităților curente desfășurate de către polițiștii nemțeni, în acest weekend, șase conducători auto au fost depistați, fiind sub influența alcoolului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aceștia au fost identificați, în trafic, pe raza localităților Ștefan cel Mare, Bicaz, Pipirig, Grințieș, Valea Ursului și Gârcina.

Cea mai mare valoare a testării cu aparatul etilotest a reprezentat-o rezultatul de 1,37mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate cazurile, conducătorilor auto depistați în flagrant, le-au fost reținute permisele de conducere și le-au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Poliția Neamț recomandă:
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie. Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase. NU FIŢI VICTIMELE ALCOOLULUI! NU VĂ URCAŢI LA VOLAN ÎN STARE DE EBRIETATE!

PUBLICITATE