NEAMȚ: Salvarea tânărului căzut în fântână (FOTO)

Pompierii nemțeni au fost solicitaţi să intervină, aseară în jurul orei 23:00, pentru salvarea unui tânăr de 21 de ani, care a căzut într-o fântână pe raza comunei Săbăoani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La misiune au intervenit trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, cu o autospecială de intervenție, o ambulanță SMURD de prim ajutor și o autospecială de comanda, iar de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț intervine un echipaj cu o autospecială complexă de intervenție. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Săbăoani a sprijinit forțele profesioniste în acțiunile de extragere a victimei căzute în fântână cu doi voluntari.

Victima, în vârstă de 21 de ani, a fost extrasă din fântână (adâncă de aproximativ 20 de metri și cu un diametru de 80 cm), în stare de conștiență și cooperantă.

Misiunea a fost una dificilă datorită faptului că fântâna avea pereții zidiți doar la suprafață (aproximativ 3-4 metri), iar restul de 16 – 17 metri, în adâncime, pereții fiind de pământ, existând riscul de surpare a acestora.

Conform ISU Neamț, victima a fost degajată din fântână (în jurul orei 23:20), în stare de conștiență, iar echipajul cu medic din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, i-a acordat îngrijiri medicale și au transportat-o la CPU al Spitalului Municipal Roman, cu diagnosticul: policontuzionat, hipotermie.

PUBLICITATE