NEAMȚ: S-au găsit „vinovații” protestului de la spital

Deși inițial au emis un comunicat de presă greșit (vezi articolul AICI), Consiliul Județean Neamț a revenit cu precizările privind rezolvarea protestului cadrelor medicale ale Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

SONDAJ

Cu ce candidat veți vota la alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

Într-un nou comunicat de presă, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, anunță că a mediat o întâlnire între conducerea spitalului și reprezentanții asistenților medicali.

În cadrul întâlnirii, Ionel Arsene a găsit „vinovații” protestului: reprezentanții sindicatelor, precum și reprezentanții salariaților neafiliați care nu și-au informat în mod corect colegii, iar oamenii nu știau care au fost motivele pentru care în ultimele luni au avut venituri mai mici.

Ce nu spune comunicatul Consiliului Județean e că o mare nemulțumire a asistenților medicali ar fi lipsa materialelor din spital: Nu avem seringi, saci, pungi, măști, bonete și ni s-a reproșat că folosim prea multe mănuși. Sunt secții unde nu au medicamente și vin oamenii cu pastilele de acasă. – după cum ne-a declarat un asistent medical. (vezi articolul AICI)

Mai jos, comunicatul de presă al Consiliului Județean Neamț:

În urma protestului din această dimineață, la sediul Consiliului Județean Neamț a avut loc o întrevedere între Ionel ARSENE, președintele instituției, conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și reprezentanții asistenților medicali, în scopul deblocării acestei situații și identificării unor soluții la problemele ridicate.

Am mediat astăzi o întâlnire între conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și reprezentații asistenților medicali. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că veniturile li s-au diminuat timp de trei luni consecutiv.

Am descoperit că oamenii nu știau care au fost motivele pentru care în ultimele luni au avut venituri mai mici și am fost surprins să constat că reprezentanții sindicatelor, precum și reprezentanții salariaților neafiliați nu și-au informat în mod corect colegii pe care îi reprezintă despre prevederile legale.

De când ocup funcția de președinte al Consiliului Județean, nu am refuzat niciodată o solicitare venită din partea conducerii Spitalului Județean și nici nu o voi face, atât timp cât aceasta va duce la creșterea calității actului medical sau la îmbunătățirea condițiilor din această unitate spitalicească. Atât pentru mine, cât și pentru întreaga echipă a Consiliului Județean, sănătatea nemțenilor dar și asigurarea condițiilor de muncă pentru salariații instituțiilor din județ aflate în coordonarea noastră, sunt extrem de importante!”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

În urma discuțiilor purtate, s-a stabilit că diferențele de venit sunt consecința includerii normei de hrană în sporul de 30% și a creșterii numărului de salariați. În perioada următoare se va analiza modul de calcul al sporurilor, astfel încât să nu mai existe fluctuații mari de la o lună la alta. În plus, astăzi s-a solicitat Guvernului României și ministerelor de resort excluderea indemnizației de hrană din procentul de 30% aferent sporurilor.

PUBLICITATE
loading...