NEAMȚ: S-au ales cu dosar penal de la petarde

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat în vederea creșterii siguranței cetățeanului prin activități de prevenire, identificare și combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice.

La data de 30 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bicaz au acționat pe linia respectării prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, într-o piață din orașul Bicaz, polițiștii au depistat un bărbat de 43 de ani, care deținea în vederea comercializării, articole pirotehnice din categoria P1 și F2, fără a fi autorizat în acest sens.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată de polițiștii, în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul din Bicaz este cercetat de polițiști sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni au depistat în flagrant într-o unitate comercială din localitatea Țibucani, un bărbat de 41 de ani, din aceeași localitate, care oferea spre vânzare, fără drept, articole pirotehnice.

Bunurile descoperite au fost ridicate de polițiști, în vederea confiscării.

Bărbatul este cercetat penal pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

PUBLICITATE