Neamț: S-a ales cu dosar penal și cu permisul reținut, după o tamponare

Polițiștii s-au sesizat din oficiu, după ce un conducător auto, care a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube material, nu a declarant evenimentul și a efectuat reparațiile fără autorizația emisă de autorități.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ziua de 04.12.2017, la sediul Poliției municipiului Piatra Neamț s-a prezentat o persoană care a reclamat că a fost implicat într-un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale, iar celălalt conducător auto i-a lăsat doar asigurarea auto, fără a încheia un acord amiabil.

Polițiștii au declanșat verificările, stabilindu-se că celălalt conducător auto este un bărbat de 63 de ani, din Botoșani, care a fost invitat la sediul poliției pentru a soluționa tamponarea.

În data de 02 februarie a.c. acesta s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu autoturismul implicat în evenimentul rutier și a declarat că fără a deţine o autorizatie de reparaţie, care să justifice avariile survenite în urma evenimentului, a efectuat repatraţiile necesare caroseriei autoturismului în cauză.

Polițiștii au soluționat tamponarea, prin sancționarea contravențională a bărbatului de 63 de ani, pentru neacordarea de prioritate vehiculului care circula în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Orhei cu P-ța Ștefan cel Mare. Conducătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere atât pentru neacordare de prioritate cât și pentru neprezentarea în termenul legal în vederea declarării evenimentului rutier, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.

Totodată, polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea faptei de nerespectarea atribuţiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparaţiilor faptă prevăzută de articolul 340 alin. 4 din Codul Penal și pedepsită cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

PUBLICITATE