Neamț: S-a stabilit cauza poluării pârâului Telec

Cauza aspectului roșiatic al apei pârâului Telec (în zona comunei Bicazu Ardelean) este aruncarea de către un localnic a unui praf folosit la vopsirea materialelor textile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform purtătorului de cuvânt al Prefecturii Neamț, pe pr. Vadutu Cornea s-a constatat ca este realizata o mica acumulare pentru adapatul animalelor. Pe luciul apei din acumulare s-a constatat existenta unor materii organice plutitoare cauza probabila fiind staționarea apei pe fondul temperaturilor crescute. Pe probele recoltate pe cele doua cursuri de apa nu s-au constatat depășiri la indicatorii analizați. 

Reamintim că s-a deschis un dosar penal după ce în spațiul public au apărut mai multe imagini în care pârâul Telec este contaminat cu o substanță de culoare roșie.

S-au prelevat probe de către cei de la Sistemul de Gospodarire a Apelor iar la fața locului s-a deplasat și un comisar de la Garda de Mediu.

S-a deschis un dosar penal pentru infracțiuni prevăzute la articolul 356 (Cod Penal) – Infracţiuni contra sănătăţii publice (Infectarea apei) și urmează să fie propusă o soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz. – ne-a mai declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamț

foto: Facebook / George Morariu
PUBLICITATE