NEAMȚ: S-a confirmat un nou focar de pestă porcină în Neamț

S-a confirmat focarul de pestă porcină africană (PPA), într-o exploatație nonprofesională din localitatea Crăcăoani, după suspiciunea transmisă de autorități pe 8 noiembrie (vezi articolul AICI)

Potrivit Prefecturii Neamț, astăzi, 12 noiembrie, la sediul Palatului Administrativ, subprefectul judeţului, Nicolae Doru Ungureanu, a convocat şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Neamț, ca urmare a solicitării DSVSA Neamț.

Printr-o adresă înaintată instituției, s-a transmis confirmarea unui focar de pestă porcină africană (PPA) la porc domestic, într-o exploatație nonprofesională de pe raza localității Crăcăoani.

În cadrul şedinţei a fost aprobat Planul de măsuri pentru controlul bolii PPA în exploataţia mai sus menționată.

Pentru focarul din exploatația nonprofesională s-a instituit o zonă de protecţie în jurul focarului şi o zonă de supraveghere astfel încât situația să fie sub control. Mişcarea animalelor este interzisă în zonă, cu excepţia situaţiilor avizate de autoritatea sanitară veterinară.” a declarat subprefectul județului, Nicolae Doru UNGUREANU.

Reamintim că pe 10 octombrie, s-a confirmat primul caz de pesta porcină africană la o exploatație non-profesională din localitatea Agapia, județul Neamț. (vezi articolul AICI)

PUBLICITATE