Neamț: Reținut după ce și-a BĂTUT concubina până a băgat-o în spital

Un bărbat din Roman a fost reținut de polițiști pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform IPJ Neamț, la data de 2 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Roman au fost sesizați cu privire la faptul că o tânără, de 28 de ani, din Roman a fost victima unei agresiuni fizice.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că tânără este într-o relație de concubinaj cu un bărbat de 43 de ani, din Roman.

Ieri, în timp ce se aflau în locuința comună, cei doi au avut discuții în contradictoriu, pe fondul cărora bărbatul i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în zona feței.

Tânăra a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Faţă de bărbat, polițiștii au dispus măsura reţinerii pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamţ.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.

DESPRE VIOLENŢA ÎN FAMILIE

Codul Penal tratează în mod expres violenţa în familie, în art.199, unde se arată că pedeapsa aplicată pentru un agresor, în cazul în care victima infracţiunii de omor, lovire sau vătămare corporală este un membru de familie, se majorează cu o pătrime faţă de pedepsele aplicate în mod obişnuit, pentru acele  infracţiuni.

În Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, modificată şi completată, se arată ce se înţelege prin membru de familie:

a) ascendenţii şi descendenţii, fraţii şi surorile, copiii acestora, precum şi persoanele devenite prin adopţie, potrivit legii, astfel de rude;

b) soţul/soţia şi/sau fostul soţ/fosta soţie;

c) persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi sau dintre părinţi şi copii, în cazul în care convieţuiesc;

d) tutorele sau altă persoană care exercită în fapt sau în drept drepturile faţă de persoana copilului;

e) reprezentantul legal sau altă persoană care îngrijeşte persoana cu boală psihică, dizabilitate intelectuală sau handicap fizic, cu excepţia celor care îndeplinesc aceste atribuţii în exercitarea sarcinilor profesionale.

PUBLICITATE