NEAMȚ: Reținut după ce a încălcat ordinul de protecție

Polițiștii au identificat și reținut un bărbat din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărârii judecătorești.

La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu-Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători-Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vârstă de 60 de ani, din Vânători-Neamț,  a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresându-i cuvinte jignitoare.

Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu-Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni,  prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa.

Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

La data de 17 iulie, față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile.

Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege.”

PUBLICITATE