Neamț: Reținut de polițiști după ce a furat o maşină, a condus-o fără permis şi a abandonat-o

În data de 13 noiembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Dulcești au depistat și reținut un tânăr de 18 ani, din Trifești, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt în scop de folosință și conducere fără permis de conducere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tânărul este cercetat pentru faptul că în noaptea de 05/06.11.2017 ar fi sustras un autoturism din fața locuinței persoanei vătămate, profitând de faptul că a găsit vehiculul neasigurat și cu cheile de rezervă în torpedoul mașinii.

Totodată s-a stabilit că tânărul, deși nu deținea permis de conducere, a condus autoturismul pe o distantă de aproximativ 8-9 km și l-a abandonat pe partea dreapta a DJ157, direcţia de deplasare Roman-Trifeşti.

Polițiștii au reținut tânărul 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.


Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt, poliţiştii nemțeni fac următoarele recomandări:

Parcați-va mașina intr-un loc iluminat si vizibil. Verificați daca portierele sunt asigurate atunci când plecați din autoturism. Nu lăsați cheile in contact chiar daca intenționați sa o faceți pentru scurt timp. Asigurați autoturismul chiar daca lipsiți din el doar câteva minute. Nu lăsați la vedere, in interiorul mașinii, obiecte de valoare sau tentante (telefoane, borsete, genți, obiecte de îmbrăcăminte). Evitați sa păstrați in autoturism actele de identitate, permisul de conducere, chei sau orice alte acte. Controlați, înainte de a pleca de la mașina, daca roata de rezerva si sistemul de închidere al portbagajului sunt asigurate corespunzător. Dotați autoturismul dumneavoastră cu un sistem de alarma. Sistemul de blocare al axului volanului este un mijloc de descurajare a hoților de automobile. Nu cumpărați componente de autoturism de la persoane necunoscute, chiar daca acestea sunt oferite la preturi derizorii – ar putea proveni din furturi. Asigurarea autoturismului dumneavoastră la o societate de profil poate acoperi pagubele dumneavoastră in caz de avariere sau distrugere a autoturismului provocate de accidente rutiere, furt, etc

PUBLICITATE