Neamț: Recomandări pentru șoferi făcute de polițiștii nemțeni

Având în vedere avertizarea de COD GALBEN a Administrația Națională de Meteorologie, în intervalul 14 ianuarie, ora 14:00 – 16 ianuarie, ora 20:00, în toată zona de munte vântul va prezenta intensificări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform prognozei, Neamţ este unul dintre judeţele vizate, fapt pentru care turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze în zonele muntoase, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și ale jandarmilor montani, să poarte haine adecvate temperaturilor scăzute înregistrare în această perioadă.

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Neamţ recomandă populației să evite deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă este absolut necesar să circule în zonele afectate, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat pentru a evita riscul de înzăpezire.

Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

PUBLICITATE