NEAMȚ: Reacția salvatoare a unei bătrâne din Neamț când s-a trezit cu un hoț în casă

O femeie de 76 de ani din judeţul Neamţ a dat dovadă de o stăpânire de sine impresionantă, după ce s-a trezit cu un hoţ în casă.

Nu a fost cuprinsă de panică, ba chiar l-a închis pe individ în încăperea în care intrase să fure şi a sunat imediat la 112.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Oamenii legii au ajuns la faţa locului şi l-au “ridicat” pe bărbatul de 35 de ani, care reuşise să sustragă … o pungă cu cafea şi o sticlă cu vin.

Aici l-am prins. Când am văzut uşa deschisă larg, am zis că aici e sigur. Am venit la uşă şi el voia să iasă afară. El era înăuntru eu eram aici. L-am întrebat ce căuta la mine, dar nu mi-a răspuns. Am închis imediat uşa şi am tras zăvorul şi i-am zis să stea acolo până vine miliţia.” – a declarat bătrâna pentru stirileprotv.ro

Chiar dacă la început a dat dovadă de multă stăpânire de sine, bătrâna recunoaşte că s-a panicat când individul captiv ar fi început să lovească uşa cu putere şi să o ameninţe.

„Atunci m-am speriat. că se izbea în uşă şi zicea “dă-mi drumul, dă-mi drumul”. – a mai spus femeia pentru sursa citată

Femeia s-a liniştit doar în momentul în care poliţiştii au apărut la poarta ei şi l-au săltat pe musafirul nepoftit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț, bărbatul de 35 de ani, din Săbăoani, a fost prezentat de polițiști Judecătoriei Roman, față de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cel în cauză a fost reintrodus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

Reamintim că polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au fost sesizați de către o femeie de 76 de ani, din Săbăoani, despre faptul că a surprins o persoană în timp ce sustrăgea bunuri din anexa locuinței.

La faţa locului, poliţiştii au identificat bărbatul în cauză, pe care l-au condus la sediul poliţiei.

Din investigaţii a reieşit că, un bărbat de 35 de ani, din Săbăoani, ar fi pătruns, fără drept, în curtea locuinței femeii, iar dintr-o încăpere a sustras o cutie cu cafea.

În continuarea activităţii infracţionale, acesta a sustras dintr-o anexă a imobilului, o sticlă de băuturi alcoolice, moment în care a fost surprins de femeia de 76 de ani care, având prezență de spirit, a încuiat ușa de acces și a sesizat Poliția.

PUBLICITATE