NEAMȚ: Raportul de activitate al președintelui PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, în perioada februarie – iulie 2019

În virtutea principiului transparenţei președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, a prezentat raportul de activitate ce cuprinde acţiunile desfăşurate în prima jumătate a anului 2019.

Astfel, în perioada februarie – iulie 2019 Mugur Cozmanciuc a transmis ministerelor 32 de întrebări/interpelări și a susținut 16 declarații politice în care a vorbit despre diverse probleme care trebuie rezolvate. Pe lângă acestea, 12 propuneri legislative și 4 moțiuni simple și moțiunea de cenzură au fost semnate și susținute de parlamentar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ceea ce privește activitatea parlamentară, cel mai important moment al acestei sesiuni parlamentare a fost
reprezentat de dezbaterea proiectului de buget pe anul 2019 (proiect care a fost trimis multe prea târziu de Guvernul PSD&ALDE), unde Mugur Cozmanciuc alături de colegii parlamentari liberali din Neamț a depus 36 de amendamente la proiectul de buget prin care am cerut bani pentru modernizarea mai multor localități din județ. Din păcate, toate au fost respinse la vot de majoritatea PSD&ALDE.

În sesiunea parlamentară care tocmai a trecut, Partidul Naţional Liberal a fost nevoită să facă uz de toate instrumentele parlamentare astfel încât procesul legislativ să reintre într-un registru al normalului, înregistrând deopotrivă succese şi eşecuri.

Un succes, nu al PNL, ci al copiilor noștri îl reprezintă trecerea amendamentului propus de parlamentari liberali prin care s-a majorat alocația, începând cu data de 1 aprilie 2019. Alocația de 200 de lei a crescut la 300 de lei! Alocația de 84 lei a crescut la 150 lei! – spune deputatul Mugur Cozmanciuc.

Pe parcursul acestei sesiuni parlamentare a continuat să se implice și să urgenteze (prin instrumentele pe care le-a avut la dispoziție ca deputat) începerea construcției autostrăzii Moldovei, începerea construcției spitalului regional de la Iași și să reprezinte interesele comunităților locale, în mod special a acelor edili care își doresc să aducă gaz în casele cetățenilor.

Alături de colegii liberali din Parlament a sancționat, de fiecare dată, abuzurile pe care le-au comis cei de la Putere și le-a atras atenția că datoria lor este să guverneze pentru România, pentru români, nu pentru propriile interese. – mai spune Mugur Cozmanciuc

Raportul integral îl puteți citi mai jos:

PUBLICITATE