Neamț: A rămas fără mașină după ce a lăsat-o deschisă și cu cheile în contact

În dimineața zilei de 28 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurala Crăcăoani au fost sesizați despre faptul ca în noaptea de 27/28.01.2018 un autoturism marca Ford a fost sustras din curtea proprietarului din localitatea Grumăzești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele verificări efectuate de polițiști se pare că în seara zilei de 27 ianuarie partea vătămata a parcat autoturismul în curtea locuinței sale, fiind lăsat dezasigurat și cu cheile în contact.

Totodată s-a stabilit că autori necunoscuți ar fi sustras autoturismul din curte, pe care l-au condus aproximativ 10 km de la locuința victimei, autoturismul fiind găsit în șanțul de pe partea stânga a drumului comunal 158, de pe raza satului Țolici, fiind împotmolit în zăpadă.

Polițiștii au constat că autoturismul nu prezenta avarii însă, din portbagajul acestuia a fost reclamat furtul a trei centuri de asigurat marfa de aproximativ 10 m lungime fiecare.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiști, care au un cerc de suspecți, însă sunt desfășurate toate demersurile pentru probarea activității infracționale.

Pentru a nu deveni victime ale unor asemenea infracțiuni, poliţiştii nemțeni fac următoarele recomandări: 
Parcați-va mașina intr-un loc iluminat si vizibil. Verificați daca portierele sunt asigurate atunci când plecați din autoturism. Nu lăsați cheile in contact chiar daca intenționați sa o faceți pentru scurt timp, sau dacă vă parcați mașina în curtea locuinței. Asigurați autoturismul chiar daca lipsiți din el doar câteva minute. Nu lăsați la vedere, in interiorul mașinii, obiecte de valoare sau tentante (telefoane, borsete, genți, obiecte de îmbrăcăminte). Evitați sa păstrați in autoturism actele de identitate, permisul de conducere sau orice alte acte. Dotați autoturismul dumneavoastră cu un sistem de alarma. Sistemul de blocare al axului volanului este un mijloc de descurajare a hoților de automobile.

PUBLICITATE