NEAMȚ – PSD a pedepsit locuitorii comunelor conduse de primarii PNL


Nemțenii care nu și-au ales un primar PSD-ist sunt cetățeni de rangul II, în viziunea conducerii CJ Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ședința extraordinară din 13.12.2016 a Consiliului Județean Neamț, repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale s-a făcut prin excluderea opoziției. PSD-ul continuă practica cinică și nedemocratică de a pedepsi locuitorii comunelor conduse de primarii PNL. Astfel, fonduri s-au alocat pentru localitățile conduse de primari PSD, avantajate fiind cele aproape de sufletul președintelui PSD, Ionel Arsene, iar pentru localităţile conduse de primari ai opoziţiei alocările au fost ridicole. De exemplu, pentru comuna Cordun au fost alocați 0 lei, pentru municipiul Roman 2000 lei, comuna Ruginoasa 2000 lei, comuna Moldoveni 2000 lei, comuna Bicazu Ardelean 3000 lei. Toate având primari PNL.

Chiar dacă populaţia localităţilor conduse de primari liberali însumează peste 46% din populaţia judeţului, sumele repartizate sunt circa 10%. Altfel spus, cele 25 de localităţi conduse de primari liberali, incluzând şi municipiile Piatra Neamţ şi Roman, au primit cât 3 localităţi conduse de primari PSD și anume comuna Grumăzeşti 200.000 lei, comună Oniceni 300.000 lei și comună Zăneşti 100.000 lei.

Grupul consilierilor PNL din Consiliul Județean Neamț a înaintat o adresă conducerii CJ Neamț în data de 05.12.2016 prin care a solicitat o situație centralizatoare cu cererile tuturor unităților administrativ teritoriale din județul Neamț pentru acordarea de sume pentru achitarea arieratelor precum și criteriile pentru repartizarea pe UAT-uri a sumelor pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală și sumele necesare pentru cofinanțarea proiectelor județene/locale cu finanțare majoritar nerambursabilă

Deși s-a solicitat expres că răspunsul să fie dat cel puțin înainte cu o zi de şedinţa în care se vor repartiza sumele defalcate din TVA, răspunsul nu a parvenit nici acum, ceea ce demonstrează încă odată că PSD-ul și președintele CJ Neamț se consideră stăpâni pe moșie, acționând după bunul plac.

Hotărârea de repartizare a sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale este politizată excesiv. Deşi toate localităţile judeţului Neamț ar trebui să fie tratate în mod egal, alocarea fondurilor este condiţionată de apartenenţa politică a primarului de localitate, sumele fiind atribuite din pix de către preşedintele CJ, Ionel Arsene. Acest mod clientelar de repartizare a fondurilor aduce Neamțul mai aproape de feudalism decât de democrație, de aceea Grupul consilierilor PNL din Consiliul Județean Neamț a depus un amendament în şedinţa extraordinară de CJ din 13.12.2016 prin care a cerut conducerii CJ Neamț ca în lipsa unor criterii clare, atribuirea sumelor să se facă echitabil, iar criteriul propus să fie numărului de locuitori conform recensământului din 2011. – se arată într-un comunicat PNL Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE