NEAMȚ: Protest cu banderole albe la Judecătoria Piatra-Neamț

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Piatra-Neamţ a hotărât continuarea protestului, prin purtarea unei banderole albe în timpul şedinţelor de judecată.

Decizia vine ca reacție după impactul adoptării OUG nr.7/2019 asupra independenței justiției, statutului şi intereselor profesionale ale judecătorilor.

Conform comunicatului emis redacției noastre, ADUNAREA GENERALĂ A JUDECĂTORILOR din cadrul Judecătoriei Piatra-Neamț, convocată pentru a analiza impactul adoptării OUG nr.7/2019 asupra independenței justiției, statutului şi intereselor profesionale ale judecătorilor, a hotărât la data de 11.03.2019, în unanimitate, că:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

își exprimă în continuare dezaprobarea faţă de adoptarea O.U.G. nr. 7/2019, cât şi faţă de modificările aduse acesteia, care ating independenţa justiției, statutul şi interesele profesionale ale judecătorilor, solicitând abrogarea acesteia, considerând că singurul punct de vedere al judecătorilor care are legitimitate este cel exprimat în cadrul adunărilor generale ale judecătorilor, convocate la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, cu privire atât la legile justiției, cât şi la ordonanțele de urgență ulterioare, fiind necesar a fi centralizate aceste puncte de vedere exprimate de adunările generale ale judecătorilor.

Cu majoritate de voturi, a decis continuarea acţiunii de protest prin purtarea unei banderole albe în timpul şedinţelor de judecată, până vineri, 15 martie, inclusiv, urmând a se întruni în adunare generală luni, 18 martie, ora 9:00

PUBLICITATE