NEAMȚ: Protest al sindicaliștilor din poliție (FOTO-VIDEO)

Aproximativ 20 de poliţişti, membri ai sindicatului „Europol”, filiala Neamț, au protestat, astăzi, în faţa Prefecturii Neamţ, nemulţumiţi de faptul că Ministerul de Interne nu asigură dotări performante pentru agenţi.

Sindicaliştii au cerut demisia ministrului Carmen Dan, după moartea poliţistului din Timiş.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu i-a invitat la discuții, în cadrul Comisiei de Dialog Social, pe reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Europeni „Europol”.

Fără ca delegația protestatarilor să dețină vreo revendicare scrisă sau să fie în posesia vreunei modificări legislative redactate, Daniela Soroceanu a coborât în rândul nemulțumiților, oferindu-le sprijinul și sfaturile necesare pentru ca cererile acestora să poată fi transmise la nivel ministerial.

În urma acestor evenimente, s-a convenit, de comun acord, ca un astfel de document să fie trimis Instituției Prefectului în cursul zilei de luni, 10 iunie 2019.

Daniela Soroceanu și-a manifestat public dorința de a susține orice acțiune fapt modificare legislativă menită să asigure polițiștilor o dotare cu echipamente corespunzătoare sau un statut demn al oamenilor legii și este încrezătoare în reprezentanții puterii legislative că vor acționa în consecință.

Protestul s-a finalizat înainte de termenul final legal notificat, fără incidente.

PUBLICITATE