NEAMȚ: Programul Zilei Naționale la Piatra-Neamț

În fiecare an, la 1 decembrie, sărbătorim Ziua Naţională a României, conform Legii nr.10 din 31 iulie 1990.

Anul acesta se împlinesc 101 ani de la unirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu România, prin aceasta încheindu-se procesul de eliberare a românilor aflaţi sub stăpânire străină.

În data de 1 decembrie 2019 începând cu orele 12.00, în Piaţa Ştefan cel Mare din municipiul Piatra-Neamţ, cu ocazia Zilei Naţionale a României, Garnizoana Piatra-Neamţ va organiza ceremonia militară urmată de o defilare cu trupe şi tehnică.

Din detaşamentul de defilare fac parte drapelele de luptă şi militari din cadrul Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” Piatra Neamţ, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ şi tehnică militară/autospeciale aparţinând Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Direcţiei Regionale de Informaţii Moldova Nord şi Poliţiei Locale Piatra Neamţ.

Parada militară va fi urmată de un program artistic realizat de Grupul Folcloric „Floare de Colț” al Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, condus de prof. Georgiana Șerban Axinte.

PUBLICITATE