NEAMȚ: Profesorul Adrian-Pavel Sandovici, despre eroarea apărută în cartea „Liceul Petru Rareş Piatra-Neamţ – o istorie de 150 de ani”

Profesorul Adrian-Pavel Sandovici – mesaj pentru absolvenţii Colegiului Naţional Petru Rareş din Piatra-Neamţ, promoţia 1973, şi pentru toţi cei care au intrat în posesia volumului Liceul Petru Rareş Piatra-Neamţ – o istorie de 150 de ani:

În calitate de autor al volumului menţionat, lansat la data de 26 noiembrie 2019, cu ocazia sărbătoririi a 150 de ani împliniţi de liceu, publicat la Editura Cetatea Doamnei, doresc să semnalez o gravă şi regretabilă eroare pe care am făcut-o în tabloul absolvenţilor promoţiei 1973, anul IV D, secţia umanistă, în ceea ce priveşte pe absolventa Ilinca N. Maria, a cărei nume este în mod greşit scris cu caractere îngroşate (aldine), la pagina 397, ceea ce ar fi echivalent cu împrejurarea că aceasta ar fi decedată, aspect care nu corespunde adevărului şi care a cauzat grave prejudicii absolventei în cauză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe această cale înţeleg să îmi cer scuze în mod public şi să îi informez pe colegii acesteia precum şi pe orice alt cititor interesat, de grava eroare pe care am comis-o la redactarea lucrării.

Menţionez că informaţiile privind decesul unora dintre absolvenţi sunt neoficiale, aflate din diverse surse sau deduse din împrejurări mai mult sau mai puţin relevante, care nu au fost verificate, sens în care, în ediţia a II-a a volumului, acestea vor fi complet înlăturate, pentru a evita prejudicierea persoanelor vizate.

De asemenea, îi anunţ pe toţi cei care au intrat deja în posesia lucrării că în privinţa absolventei Ilinca N. Maria, promoţia 1973, anul IV D, este făcută corectura cuvenită pe toate exemplarele aflate în prezent la vânzare în librării, precum şi pe cele aflate în biblioteci, inclusiv cea a Colegiului Naţional Petru Rareş.

Adrian-Pavel Sandovici

PUBLICITATE