NEAMȚ: Profesor beat la volan, a omorât un om și a scăpat de închisoare

Un profesor de informatică din Bicaz, care a accidentat mortal un pieton după ce s-a urcat beat-criţă la volan, a scăpat de închisoare pentru că are o conduită exemplară în societate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Bărbatul a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi conducere pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost acuzat că în seara de 19 noiembrie 2017, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15, în afara localității Bicaz, a surprins și accidentat un pieton (bărbat de 76 de ani), ce se deplasa pe partea carosabilă. În urma impactului a rezultat decesul pietonului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. (vezi articolul  AICI) La sânge, s-a dovedit că bărbatul avea o alcoolemie de 2,35 g alcool pur în sânge.

În primă instanţă, Judecătoria Bicaz a dispus condamnarea lui la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare. I-au interzis și dreptul de a se afla în anumite locuri sau la anumite manifestări sportive, culturale ori la alte adunări publice, stabilite de instanţă – respectiv interzicerea dreptului de a intra în localuri publice în care se consumă băuturi alcoolice. (vezi decizia instanței AICIMagistraţii au apreciat că parte din vină a avut-o şi pietonul, care nu purta însemne reflectorizante și se afla, de asemenea, sub influenţa băuturilor alcoolice (0.30 la mie).

Procurorii au contestat decizia instanţei din Bicaz, dar Curtea de Apel Bacău a decis, însă, menţinerea sentinţei pronunţată de prima instanţă.

Inculpatul are o conduită exemplară în societate, este cadru didactic al unei unităţi de învăţământ din oraşul Bicaz, a regretat în mod sincer faptele săvârşite, existând reale posibilităţi de îndreptare a acestuia, fără a fi necesară executarea efectivă a pedepsei închisorii. În mod pertinent a reţinut prima instanţă că executarea efectivă ar fi de natură a-l rupe de normalul social şi de a reduce şansele de reeducare ale acestuia”, au invocat judecătorii Curţii de Apel Bacău în hotărârea prin care au pronunţat definitiv condamnarea la 2 ani şi 6 luni cu suspendare – informează adevarul.ro

Mai jos, fotografii de la accident:

PUBLICITATE