NEAMȚ: Produse cosmetice contrafăcute în Neamț (FOTO)

Peste 70 de produse cosmetice, susceptibile a fi contrafăcute, au fost confiscate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani.

La data de 27 februarie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat pe raza localității Săbăoani, un bărbat, de 43 de ani, din Iași, care deținea, în vederea comercializării, produse cosmetice, susceptibile a fi contrafăcute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Întrucât nu au fost identificate contracte de licenţă cu titularii dreptului de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate, peste 70 de produse cosmetice, în valoare de 3.000 de lei, au fost ridicate de polițiști în vederea indisponibilizării.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de  punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Aducem în atenție opiniei publice faptul că, în conformitate cu art. 90, lit. b) din Legea 84/1998 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 50.000 la 150.000 lei, punerea fără drept în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.  Acțiunile polițiștilor vor continua, în contextul în care prevenirea și combaterea evaziunii fiscale reprezintă o preocupare constantă a Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț. 

 

 

PUBLICITATE