NEAMȚ: Prinși, din nou, la cules de trufe (FOTO)

Pentru 1200 de grame de trufe negre culese ilegal, patru bărbați au fost sancționați cu amendă de 5.000 de lei fiecare, doi dintre aceștia săvârșind aceeași abatere cu doar o lună în urmă.

Marți, 3 octombrie, în pădurea de pe Valea Secului, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț, împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Vânători-Neamț au depistat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 22 de ani și 32 de ani din comuna Oniceni care recoltau trufe negre folosindu-se în acest scop de opt câini antrenați pentru căutare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Asupra lor a fost găsită cantitatea de 1200 de grame de trufe negre care a fost confiscată și predată reprezentanților ocolului silvic.

Doi dintre cei patru bărbați sunt la a doua abatere de acest fel, fiind depistați și sancționați de jandarmi cu amendă de 2.000 de lei fiecare în data de 24 septembrie a.c..

Conform art.17, lit. c) din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice este interzisă „recoltarea din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice, fără acordul proprietarului și/sau al ocolului silvic care asigură administrarea pădurii”.

Conform aceluiași articol, cei patru bărbați au fost sancționați cu amendă de 5.000 de lei fiecare pentru că nu dețineau autorizație eliberată de Ocolul Silvic Vânători-Neamț care asigură administrarea pădurii în care au fost depistați.

PUBLICITATE