NEAMȚ: Primul mesaj al preotului Hrisostom Filipescu. Cum își justifică dispariția și unde se află

Hrisostom Filipescu, preotul care a dispărut de la schitul Ţibucani, din Neamţ, la sfârşitul lunii octombrie 2018, a postat un mesaj prin care lămureşte cauza plecării sale. – notează Adevărul

Hrisostom Filipescu şi-a anunţat revenirea în ţară. Printr-un mesaj postat pe blogul său, pe data de 8 martie 2019, monahul care în momentul disparţiei era egumenul schitului Maria Magdalena, din Ţibucani, Neamţ, îşi linişteşte enoriaşii care l-au căutat în toată această perioadă:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

IUBIȚI CREDINCIOȘI ȘI DRAGI PRIETENI,

Cu ajutorul lui Dumnezeu, după perioada de absență, am ajuns cu bine în țară. Sunt sănătos și în ascultare față de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Pentru o vreme mă voi întoarce în Mănăstirea Secu, mănăstirea mea de metanie și v-aș fi foarte recunoscător dacă mi-ați putea îngădui liniștea duhovnicească, specifică rânduielilor monahale.

Vă cer în mod public iertare pentru toate mesajele smintitoare apărute pe diferitele rețele de socializare. Acestea au fost cauzate de un episod neplăcut survenit pe fond de epuizare fizică și psihică, care a deteriorat temporar starea mea de sănătate. Din mila lui Dumnezeu lucrurile își vor relua făgașul firesc.

Să ne întâlnim în rugăciune, acolo unde sufletele noastre își vorbesc altfel! Să ne ajute Dumnezeu să avem cu toții un post cu mult folos duhovnicesc!

Cu rugăciune și binecuvântare,

Părintele Hrisostom Filipescu – notează blogul părintelui Hrisostom Filipescu

Reamintim că pe 26 octombrie 2018, Hrisostom Filipescu a fost ridicat în rang de protosinghel în cadrul unei ceremonii religioase oficiate de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, iar duminică, 28 octombrie, preotul a oficiat ultima slujbă la schitul de la Ţibucani.

A doua zi, pe 29 octombrie, a plecat de la schit lăsând vorbă că are treburi la Bucureşti, iar de pe 30 octombrie, pe conturile sale de Facebook şi Instagram au aparut în cascadă tot felul de postări ciudate, până pe 3 noiembrie. În tot acest timp, preotul nu era de găsit.

După o mediatizare intensă a cazului, IPJ Neamț a confirmat că preotul a fost depistat pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene (n.r. – conform unor surse, Germania), dar că acesta nu doreşte să ia legătura cu nimeni şi nici să fie contactat.

PUBLICITATE