NEAMȚ: Primăria Piatra-Neamț vrea drum expres până la Bacău

Primăria Piatra-Neamț a transmis unui număr de 25 de primării din județul Neamț invitația de a înființa Zona Metropolitana Piatra-Neamț, urmând ca in prima jumătate a lunii februarie să fie organizata la sediul primăriei o întâlnire cu primarii localităților invitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Această activitate face parte din campania Alege prioritățile localității tale și își propune identificarea celor mai importante proiecte metropolitane pentru comunitatea locală. Proiectele ar putea fi finanţate de Banca Mondială, dacă zona metropolitană Piatra-Neamţ va prinde contur.

Astfel, Primăria Piatra-Neamț a întocmit o listă de 7 proiecte pentru care ar îndeplini condițiile impuse pentru finanțare. (vezi articolul AICI) Printre proiecte se află și Drumul expres Piatra-Neamț – Bacău (în asociere cu zona metropolitană Bacău).

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, a declarat că orice investiție pentru comunitate va fi susținută de Bacău. „Suntem deschisi la orice colaborare cu Primăria Piatra Neamț, în interesul comunităților pe care le reprezentăm”, a spus Necula pentru ZDBC.RO.

Reamintim că, potrivit promisiunilor CNAIR, drumul Piatra-Neamț – Bacău se regăsește și în proiectele pregatite post Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 . (vezi articolul AICI)

PUBLICITATE