NEAMȚ: Primăria Piatra-Neamț va interveni în cazurile de violență domestică

În municipiul Piatra-Neamț se va forma o echipă mobilă care va interveni de urgență în cazurile de violență domestică. Echipa va fi formată din patru persoane, trei de la Direcția de Asistență Socială și unul din partea Poliției Locale.

Violență domestică reprezintă  o problema gravă în societatea de astăzi care poate avea consecințe severe asupra membrilor familiei. Este o problemă socială pe care municipalitatea pietreană și-a propus să o abordeze cu seriozitate mai ales că a apărut la finele anului trecut și o modificare legislativă în acest sens.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Constituim astfel, la nivelul municipiului Piatra-Neamț, o echipa mobilă, pregătită 24 de ore din 24 să intervină atunci când este cazul pentru îndepărtarea temporară a agresorului din locuința în care se produce un act de violență domestică”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Agresorului, evacuat în baza ordinului de protecție provizoriu i se va oferi cazare în Centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost din cartierul Speranța, iar pentru transportul echipei mobile și agresorului vor fi două autovehicule : unul de la Poliția Locală și unul de la DAS.

PUBLICITATE